Gazdaság

Varga megmagyarázta miért jó, ha jól jár Vajna

Elsősorban azért kap milliárdos adókedvezményt a kaszinóüzletéhez a filmbiztos, hogy többet kereshessen, ami mindenkinek jó – írja a Napi.hu.

Bagóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésben firtatta, hogy miért volt szükséges Andy G. Vajna – filmipari kormánybiztos – kaszinótulajdonos cégeit évi hétmilliárd forintos adókedvezményben részesíteni, míg ennek a pénznek alig harmada jut gyermekétkeztetésre.

Mint azt a Napi.hu megírta, Varga Mihály szerint azért védhető az adókedvezmény mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek, ám “több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összeg játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket”. Így a két adókedvezmény hozzájárulhat ahhoz, hogy a hét új kaszinó “lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el – fogalmaz Varga Mihály.

A miniszter szerint ha Vajna és az Aranybónusz Kft jövedelmező – akkor az általa befizetett adók “jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is” – olvasható Varga Mihály érvelésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik