Belföld

Most lépett le az Origo fotórovata

A főszerkesztő, Sáling Gergő eltávolításakor ők is felmondtak, de a felmondási idejük most telt le – írja a 444.hu a rovatvezető blogbejegyzése alapján.

Az Origo kilenctagú fotórovata is kiállt Sáling Gergő mellett, amikor kiderült, hogy a főszerkesztőt politikai nyomásra eltávolították. A lap több rovatához hasonlóan ők is ekkor mondtak fel közösen, de felmondási idejük eddig tartott – derül ki a 444.hu cikkéből.

Június elején szinte minden napra jutott egy búcsú. Legutóbb talán a Quart, a portál zenei rovata távozott. A kiadó nem sokkal előtte vált meg az Origo főszerkesztőjétől, a háttérben politikai akaratot lehetett sejteni. Érzékenyen érinthette Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az Origo megírta: Lázár Jánosnak hét nap alatt kétmillió forintos hotelszámlát sikerült összehoznia egy munkatársával.

Még a távozás napján tüntetést szerveztek az Origóért és a sajtószabadságért. Sáling Gergő a Hír24 kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy politikai okok állnak menesztése mögött.

Pethő András, a Lázár János utazásaival kapcsolatos cikkek írója is távozott a portáltól. Kilépett az Origo Zrt. igazgatóságából egyik alapítója, György Péter is. Otthagyta az Origót a jegkorongblog.hu, hazánk legjelentősebb hokival foglalkozó portálja is. Aztán kiderült, hogy elhagyják a portált a hírek rovat tagjai, a videorovat, valamint az oldal „gyártásvezetője” és az egyik site-menedzser is lelép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik