Belföld

Falus végre találkozott az MSZP-elnökkel

Abban is megállapodtak, hogy kampánystábjaik egyeztetnek majd – írja a Népszava. A főpolgármesterjelölt még mindig hallgat programjáról.

Tóbiás József, a szocialisták elnöke egy hete az ATV-ben azt mondta: nem tudja, miért lenne jó főpolgármester Falus Ferenc, a jelölttel még nem találkozott. Csütörtökön reggel létrejött a nagy találkozás, bár azt Falus nem értette, miért olyan fontos a közvélemény számára, hogy mikor találkozik az őt jelölő egyik párt elnökével. Mindenesetre megegyeztek abban Tóbiással, hogy rendszeresen fognak egyeztetni majd a kampánystábjaik.

Az ellenzéki főpolgármester a Hét Olajfa egyesület rendezvényén mondta el mindezt, a beszélgetés témái közül pedig a jeges vödrös videó sem maradhatott ki. A volt országos tiszti főorvos azt mondta, százhetvenezren látták a felvételt, köztük nagyon sok fiatal és ez segített abban, hogy őt jobban megismerjék. Azt mondta, ezt csak nagyon sok pénzzel lehetett volna elérni és örül annak, hogy a filmes szakmától, köztük Kamondi Zoltán rendezőtől is elismerést kapott.

Falus szerint az elmúlt négy évben Budapest gyakorlatilag nem fejlődött, bizonytalan a tömegközlekedés és elavult az úthálózat, csak néhány belvárosi presztízsberuházás történt. Programjáról előzetesen semmit nem akart mondani, annyit árult el, hogy számára a hármas metró biztonságossá tétele a legfontosabb.

Falus mellett a baloldali pártok erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, Farkas Ferenc is felszólalt a rendezvényen, ő a bulinegyedben élők gondjaira tért ki. Azt mondta, hogy a romkocsmák ugyan nagyon fontosak, de neki a lakók érdekeit kell képviselnie, a negyedbe több rendőrt vezényelne, forrásokat biztosítana a házak szigeteléséhez és egy asztalhoz ültetné a kocsmatulajdonosokat és a házakban élőket, hogy kössenek kompromisszumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik