Belföld

Együtt-PM: Uniós milliárdokból kampányol az Orbán-kormány

Látszatintézkedésnek, értelmetlen presztízsberuházásnak tartja az Együtt-PM a budai Várkert Bazár felújítását, mert annak során szerintük nem a hosszú távú érdekeket és nem is a helyben lakók érdekeit vették figyelembe.

Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa újságíróknak úgy fogalmazott: a Várkert Bazár felújításával “európai uniós milliárdokból kampányol” az Orbán-kormány. Ezt az is bizonyítja – folytatta -, hogy “egyszer már átadták” a Várkert Bazárt, méghozzá néhány nappal az áprilisi országgyűlési választás előtt, majd “három nap múlva bezárták”.

Szabó erről péntek délután, a Lánchíd budai hídfőjénél tartott sajtótájékoztatóján beszélt, amit néhány perccel azelőtt tartott Váradiné Naszályi Mártával, a PM I. kerületi polgármesterjelöltjével, hogy kormánypárti politikusok jelenlétében megtartották a felújított Lánchíd utca avatóünnepségét, és megnyitotta kapuit a Várkert Bazár.

Az építkezés pedig láthatóan még most sem fejeződött be, de az önkormányzati választási kampány nyitásaként nyilván “muszáj lesz (…) úgy csinálni, mintha minden elkészült volna” – mondta az Együtt-PM szakpolitikusa.

Váradiné Naszályi Márta a tájékoztatón arról beszélt, hogy “ez a brutálisan túlárazott beruházás ebben a formában nem szolgálja a kerület érdekeit”. A PM I. kerületi polgármesterjelöltje szerint azt sem látni, milyen funkciói lesznek a Várkert Bazárnak.

Megjegyezte, ugyan a Lánchíd utca forgalomcsillapítását alapvetően jó ötletnek tartják, de csak akkor, ha az egész I. kerület forgalomcsillapítása megtörténne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik