Belföld

Szaueréknek kell a HVG

A kisebbségi tulajdonos Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon a többségi Funke csoporttal, hogy megvegye a részvénycsomagjukat – írja a hvg.hu.

A Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. ma megtartott rendkívüli közgyűlése felhatalmazta a társaság igazgatóságát, hogy tárgyalásokat folytasson a német Funke csoporttal a HVG Kiadó többségi tulajdonrészének megvételéről – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A rendkívüli közgyűlés összehívására azért került sor, mert a Funke több németországi Axel Springer sajtótermék megvásárlását követően újragondolja magyarországi portfóliójával kapcsolatos stratégiáját, és szívesen megvállna a tulajdonrészétől. Ezáltal lehetőség nyílik az eddigi tulajdonosi struktúra átalakítására.

A lapot és a portált működtető, szebb napokat látott vállalkozás 2008 óta veszteséges, és bár a netes verzió dinamikusan nő, a nyomtatott HVG példányszáma folyamatosan esik.

A Heti Válasz egy korábbi cikke szerint a terv az lenne, hogy mind a nyomtatott lapnál, mind az online terméknél megszűnik az összes munkatárs szerződése, s egy zöldmezős cég venné át azokat, akikre Szauer Péter, a HVG cégcsoport elnök-vezérigazgatója igényt tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik