Belföld

Kiszáll a HVG többségi tulajdonosa

A német Funke Csoport kiszáll a HVG-ből, és tárgyal a kisebbségi tulajdonossal. A rendkívüli közgyűlést augusztus végére hívták össze, addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, és Neizer Anita a hvg.hu munkáját.

A német Funke Csoport azt követően, hogy közel 1 milliárd eurós befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait újragondolja Kelet-európai, ezen belül magyarországi piaci jelenlétét – derül ki a HVG Kiadó közleményéből.

A többségi tulajdonos német cég tárgyalásokat folytat a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról. A HVG közleménye a kisebbségi tulajdonos, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. méltatásában leírja, hogy az széleskörű ismeretekkel rendelkezik a magyar hírpiacról, valamint a HVG-ről is, ami nagyban hozzájárul a működés folyamatosságának és sikerének fenntartásához, de további részleteket nem kívánnak adni a tárgyalásról. A társaság rendkívüli közgyűlését 2014. augusztus 28-ára hívták össze.

A HVG Zrt. szerint a cég bár az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, pénzügyileg stabil. A hetilap évtizedek óta – csökkenő eladásokkal ugyan, de 50 százalékos piaci részesedéssel vezeti a saját szegmensében a piacot. A hvg.hu látogatottsága pedig évek óta emelkedik.

A három éves mandátuma után most leköszönő Vass Péter főszerkesztő utódjának kiválasztása is folyik, szerkesztőségi döntés erről szeptemberben ígért a HVG Kiadó. Addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, és Neizer Anita a hvg.hu munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik