Belföld

Idén is adhatnak iskolakezdési támogatást a munkáltatók

Szülőnként 30 450 forint kérhető, minden gyerek után.

Pár nappal a tanévkezdés előtt az iskolás gyereket nevelő szülők számára elérhető munkáltatói iskolakezdési támogatásról tett közzé tájékoztatót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV közleménye szerint alkalmazottanként 30 450 forint utalható ki ilyen címen, gyermekenként.

Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely az év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására – olvasható a hivatal közleményében.

Egyetlen feltétele, hogy a támogatott alkalmazott jogosult legyen családi pótlékra (mindkét csp-ra jogosult szülő kérhet támogatást, még akkor is, ha egy munkahelyen dolgoznak.)

Az iskolakezdési támogatás a kirendelt alkalmazottaknak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának is adható. A juttatás után a munkáltató fizeti a közterheket: 16 százalék személyi jövedelemadót (szja) és 14 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho). Ha a támogatás meghaladja a 30 450 forintot, a többlet után 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie a munkáltatónak – zárul a NAV nyilatkozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik