Belföld

Lenyúlta a baloldali szlogent a dombóvári Fidesz

Nem tudni, hogy a választók nosztalgiájára építenek, nem volt jobb ötletük vagy a felkészületlenség és a véletlen műve, de a dombóvári Fidesz a baloldali jelölt 12 évvel ezelőtti szlogenjével indul az őszi választáson.

„Új Dombóvár Születik!” – ezzel a szlogennel kelleti magát a Fidesz dombóvári polgármester-jelöltjének plakátja. A szlogennél látni-hallani is rosszabbakat, egy apró gond mégis akad vele. A város mai baloldali polgármestere, Szabó Loránd ugyanezzel a szlogennel indult – és nyert – a választásokon 2002-ben.

 

Az ügy pikantériája, hogy Dombóváron a tudottan baloldali, de négy éve és most is függetlenként induló polgármester és a Fidesz kapcsolata mindennek nevezhető, csak éppen konstruktívnak nem. A képviselő-testület többségét adó kormánypárti erő tagjai tíznél több jogi eljárást indítottak a polgármester ellen, igaz, egyet sem sikerült megnyerni. A város irányítását sem könnyíti meg, hogy a polgármester és a két baloldali képviselő kisebbségben van, az önkormányzatban gyakran a legegyszerűbb döntéseket sem sikerül meghozni, vagy csak jelentős késéssel.

Azt nem tudni, hogy a helyi Fidesz abban bízik, hogy a dombóváriak már elfelejtették a 12 éves szlogent, vagy abban, hogy nem, vagy egyszerűen nem tűnt fel, hogy korábban már volt ilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik