Belföld

Özönvíz zúdult Veszprém megyére

Kidőlt egy lakóház hátsó fala Bében a heves esőzések miatt, további ingatlanokat homokzsákokkal védenek a településen, illetve Adásztevelen.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Csépányi-Barczi Petra szombat este az MTI-nek elmondta, hogy Bében és Adásztevelen a szántóföldről lefolyó nagy mennyiségű esővíz hat lakóházat veszélyeztet. A két településre kivonuló pápai tűzoltók a helyiek segítségével, homokzsákokkal védik az ingatlanokat, de a hatméteres szakaszon kidőlt az egyik családi ház hátsó fala Bében.

A környéken több helyen vízátfolyások nehezítik a közlekedést. A rendőrség szombat esti figyelmeztetése szerint az Ugod és Béb közötti úton egy 200 méter hosszú és 25 centiméter mély vízátfolyás miatt lassítják a forgalmat. Bébtől mintegy 500 méterre, Pápa irányába 150 méter hosszan borítja mintegy 25 centiméter mély víz az utat. Csót és Nagygyimót között két, egyenként 50 méter hosszú és mintegy 25 centiméter mély vízátfolyás keletkezett. Ezeken a helyeken szintén forgalomlassítás van érvényben.  Az említett útszakaszok a sebesség csökkentése mellett gépkocsival egyelőre biztonsággal járhatók.

Ma és a következő két napban már nem várhatók nagy esők, nagy meleg azonban nem lesz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik