Belföld

Figyelmeztetés: már megint felhőszakadás

Kegyesek voltak az égiek a tűzijátéknézőkkel, de csütörtökön bepótolják az özönvizet.

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható viharok és felhőszakadások miatt az ország nagy részére. Heves zivatarra Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyében kell számítani, emiatt első fokú figyelmeztetést adtak ki. Szintén citromsárga figyelmeztetés van a hirtelen lezúduló hatalmas esők miatt csaknem az ország egész területén, csak Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megye a kivétel.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön az esőt leszámítva is barátságtalan lesz az idő, sok helyen a húsz fokot sem éri el a hőmérséklet. Az Alföld keleti részén ugyan 24-26 fok is lehet, de az ország többi részén csak 18-22 fokig melegszik a levegő. A hidegfrontra érzékenyeknek nehéz reggelük lehet az egész országban, de délután már csak keleten érvényesül majd a fronthatás.

Péntek hajnalban nagyon hideg lesz, az Észak-Alföldön 8-9 fokra hűl a levegő, az ország többi részén 10-12 fok várható. Délutánra már jobbra fordul az idő, 24-27 fok várható, a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor.

Szombaton a Dunántúlon és az ország déli részén kell záporokra, zivatarokra számítani, északkeleten több napsütés várható. 22-27 fokot ígér az előrejelzés. Vasárnap újabb hidegfront ér el bennünket, a Dunántúlon akár 16 fokig is visszaeshet a hőmérséklet, keleten még 23-27 fok lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik