Belföld

Záporok, zivatarok várhatóak a héten

Hétfőn még csak fátyolfelhők várhatóak, de aztán egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, 20-án csak keveset süthet a nap, és esőt is kaphatunk a nyakunkba.

Hétfőn a sok napsütés mellett legfeljebb helyenként lehet kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő, csapadék nem várható. Megélénkül, nyugaton néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 27 fok között valószínű. Estére 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden északnyugaton, északon egyre több lesz a gomolyfelhő, délután inkább még csak a határvidéken, estétől hozzávetőleg a Szombathely-Budapest-Miskolc vonaltól északra már több helyen valószínű zápor, zivatar. Az ország délkeleti, déli kétharmadán ugyanakkor gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik. A délnyugati, déli szél megélénkül, zivatarban megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán az ország északi, északnyugati felén sok gomolyfelhő várható, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délebbre délutántól növekszik meg egyre többfelé erősebben a gomolyfelhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugatira, északira forduló szél elsősorban a Dunántúlon erősödhet meg, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de északnyugaton ennél hűvösebb lesz.

Csütörtökön kezdetben többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet. Többfelé várható záporeső, helyenként zivatar. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton, nyugaton 20, délkeleten 26 fok körül alakul.

Pénteken napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb elvétve fordulhat elő záporeső. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik