Belföld

Az ősz már a spájzban van

A jó hír a vasárnapra, hogy igazi kiránduló idő lesz. A rossz, hogy rohamosan hűl a Balaton vize.

Vasárnap az ország nagy részsén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Egy-egy jelentéktelen zápor csak sz északkeleti határnál fordulhat elő – olvasható az Időkép előrejelzésében. A szél napközben többfelé megélénkül, majd délután mérséklődni kezd. Napközbe 23-26 fokig emelkedik a hőmérséklet, este pedig 14-20 fokig hűl a levegő. A Balaton vize átlagosan 22,5 fokos.

A jövő hét első napján is sok napsütésben bízhatunk. Alapvetően száraz idő lesz, napközben megélénkülő déli széllel. A hajnali 10-15 fokot követően kora délután 23-28 fokig melegszik a levegő.

Kedden aztán megérkeznek a felhők térségünkbe. Először nyugaton, majd északnyugaton taarják el a napot, záporokat, zivatarokat hozva. Élénk lesz a szél, A hőmérséklet csúcsérték 25-29 fok körül alakul majd.

Szerdán, a nemzeti ünnepen elég változékony idő ígérkezik. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, erős, olykor viharos széllökések kíséretében. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14-19 fok körül alakul, a legenyhébb órákban pedig 23-29 fokig emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik