Belföld

Radnóti-égető nácikra hivatkozhatott az orosz külügy

A feltűnően oroszbarát híroldalt a Magyar Nemzeti Arcvonal gondozhatja – írja az Index.

Pénteken vádolta meg az orosz külügyminisztérium azzal Magyarországot, hogy fegyvereket, köztük T-72-es tankokat szállítunk Ukrajnának. Forrásként egy ismeretlen, impresszum nélküli hírportálra, a Hídfő.net-re hivatkoztak.

Az oldal hangvételében és egyéb körülményeit tekintve is feltűnően oroszpárti. A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet korábban a portál logójával és elnevezésével működtette hivatalos blogját, amin 2012 végén a portál indítását is bejelentették. Emellett a Hídfő.net a Facebookon cirill betűvel írt köszöntővel jelentkezett be, az írásokat pedig a Magyarországon szinte senki által nem használt orosz Vkontakte közösségi portálon lehet megosztani.

A Magyar Nemzeti Arcvonal 1989-ben Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoport néven alakult meg, 1992-ben több tagját őrizetbe vették, vezetőjét, Győrkös Istvánt felfüggesztett börtönre ítélték. A szervezet minden évben fegyveres felkészítő tábort szervez tagjainak. Legutóbb tavaly azzal hívták fel a figyelmet magukra, hogy könyveket, köztük Radnóti-köteteket égettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik