Belföld

Ukrajnai fegyverszállítással vádol bennünket Oroszország

Egy teljesen ismeretlen magyar nyelvű dezinformációs propaganda-hírportálra hivatkozva vádol bennünket az orosz külügyminisztérium – írja az Index.

A portál beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium azt közölte hivatalos honlapján, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió 2008-as állásfoglalását azzal, hogy páncélos járműveket, köztük T-72-es tankokat szállít Ukrajnába. Forrásként a tavalyelőtt bejegyzett, impresszum nélküli, a híreket orosz álláspont szerint közlő Hídfő.net hírportált jelölték meg. Az Index megjegyzi, hogy az oldal szembetűnően a Kijev-ellenes orosz háborús propagandát tükrözi, úgy tűnik, mintha dezinformációra kitalált orgánum lenne.

Az orosz minisztérium közleménye szerint egy megbízott cégen keresztül olyan országnak adjuk el fegyvereinket, melynél fennáll a veszély, hogy azokat saját területén a lakosság elnyomására fogja használni.

A magyar kormány rövid idő alatt reagált az orosz közleményre és leszögezte, hogy semmilyen haditechnikát nem szállítunk Ukrajnának. Megjegyezték, hogy az ismeretlen portál többször közölt a honvédséggel kapcsolatban minden alapot nélkülöző álhíreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik