Belföld

Bajorról kérdezték, inkább tortázni ment az MTVA-vezető

Öt napja nem jutottunk közelebb a köztévé hírszerkesztési gyakorlatának megismeréséhez.

Emlékezetes választ adott a közmédia arra, hogy miért maradt ki a népszerű színész gyászhíre az M1 hírműsorából – mert nem volt Kossuth-díja. Nem mintha nem volna egyébként is hiányérzetünk, ha a legfőbb királyi csatornáról akarnánk tájékozódni, szórakoztató műsornak viszont általában tökéletes a közszolgálati híradó, emlékezzünk csak vissza a rezsicsökkentésből zenélő biciklit kapó kislányra.

Ez a szórakozás azonban évente hétezer forintjába kerül minden egyes magyar állampolgárnak, adófizetőkre lebontva még nagyobb az összeg, tehát el lehetne várni, hogy illedelmesen, mosolyogva válaszolják meg a közérdeklődésre számot tartó kérdéseket. A HVG.hu riportere arról kérdezte Galambos István MTVA-vezérigazgatóhelyettest, hogy miért maradt ki Bajor Imre a híradóból, ha korábban Kossuth-díj nélküli művészek is be tudtak kerülni.

És mi jár a magyar adófizetőknek tízezrekért? Az, hogy Vezérigazgató-helyettes Úr inkább tortázni ment. Egészségére.

A videót a HVG.hu oldalán nézhetik meg.

Hova küldjük a kérdéseinket?

„Ahogy említettem, a sajtoiroda@mtva.hu e-mail címre küldje el a kérdését.” adta meg a választ Galambos István, az MTVA vezérigazgató-helyettese – nosza, akit érdekel, hogy a Híradó miért volt tapló, írjon ide.

Minél többen, nyilván annál komolyabban veszik a válaszadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik