Belföld

A köztévében és a TV2-n nem volt hír az origós tüntetés

Az MTVA esti Híradója meg sem említette az Origóval kapcsolatos botrányt. A TV2 egyórás hírműsorába se fért bele a tüntetés híre.

Az évi 70 milliárd forintból működő közmédia az elmúlt évek egyik legnagyobb sajtóbotrányát egyszerűen kihagyta az esti Híradójából. Még csak utalás sem volt arra, mekkora felháborodást váltott ki, hogy több forrás szerint politikai nyomásra menesztették az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt.

Az adófizetők pénzéből fenntartott közmédia a Híradó első 9 percében Kásler Árpád perével és a devizahitelekkel foglalkozott, majd a miniszterjelöltek meghallgatásával. Ebből is kihagyták az origos botrányt, pedig Lázár Jánosról ebben az anyagban is szó volt.

Ezután jött egy összeállítás arról, hogy meg kell védeni az EU-tól a rezsicsökkentést, és hogy jogerős volt a választási eredmény. A közmédia beszámolt a kazah miniszterelnök látogatásáról, majd egy kis külpolitika után jött a DK és az MSZP közötti konfliktus, jó sok gyurcsányozással. A műsor bűnügyi és kulturális hírekkel zárult.

A rezsicsökkentésről viszont sikerült egy igen figyelemreméltó tudósítást becsempészni – derül ki a Vastagbőr posztjából. Zenélő biciklit kapott egy kislány szülei megtakarított pénzéből:

Olvasói sztorik