Belföld

Kocsis a bugyuta balról és Orwell rémálmáról

„Ennyire bugyuta és együgyű nem lehet a baloldal” – mondta a baloldal egyezkedéséről Józsefváros polgármestere. Szerinte a baloldal viselkedése elvtelenséget, ostobaságot tükröz. Mindenről lehetett hallani, de arról nem, mit akarnak Budapesten. Kocsis Máté komolytalan jelöltnek nevezte Falus Ferencet. „Tarlós Istvánból nézzük ki, hogy megoldja a főváros közlekedési problémáit, vagy egy bukott tisztifőorvosból?” – tette fel a kérdést.

Szerinte a baloldal úgy viselkedik, mintha lemondtak volna a főpolgármesteri tisztségről, pedig ez nem játék, hiszen Budapest csaknem kétmillió ember otthona. Sok kerületben lehet szoros eredmény, de a baloldal óriásit hibázik, hogy nem kínál komoly jelölteket, komoly programot. A baloldal mindig azokat a kormányzati intézkedéseket támadta, amelyek ideológiai alapon baloldali értékeken nyugszanak, ez értékrendi válságot okozhat a baloldali szavazókban is – tette hozzá.

Saját kerületéről Kocsis azt mondta, nagyon nagy a rend iránti vágy, a közbiztonság javítása továbbra is az egyik fő feladat. Ezért ősztől 180 új térfigyelő kamerát üzemelnek be, ezeket később egy arcfelismerő szoftverrel köti össze. Arról a vádról, hogy ez emberi jogokat sért azt mondta: a közbiztonság javítása választói akarat volt. A mostani városvezetés nagyon sok olyan lépést tett, amit mások nem mertek. Ilyen volt a józsefvárosi piac felszámolása – közölte.

A hajléktalanokról Kocsis azt mondta: nem tartja igazságosnak, hogy vidéki városokból a fővárosba küldik fel az elesetteket, hogy itt kezdjenek velük valamit. Józsefvárosban több ezer hajléktalan él, de ebből csak 145-en józsefvárosiak. Nekik tud a kerület segíteni, de az nem elvárható, hogy a több ezer elesett helyzetét egy kerület oldja meg. Szerinte a jogvédők, akik a hajléktalanok kapcsán az emberi jogok megsértését emlegetik, nem ismerik a mindennapi emberek gondjait.

„Arra az emberre, aki az öngondoskodás minimumára sem képes, nem mondjuk, hogy joga van az utcán élni, ilyenkor be kell avatkozni.” Kocsis szavai szerint azért kell küzdeni, hogy a hajléktalanoknak legyen otthonuk. A miskolci nyomortelep felszámolásáról, amely miatt Kriza Ákos polgármestert egyesek rasszistának titulálták, Kocsis azt mondta: a miskolciak is rendet szeretnének, a polgármester pedig azt, ha rendezettebb viszonyok között éljenek együtt a romák a nem romákkal. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik