Belföld

Erre a hétvégére sokáig emlékezni fogunk

Csak nyári zápor zavarhatja meg a szikrázó napsütést. Hamisítatlan strandidő lesz, vasárnap 35 fokkal.

Szombaton igazi strandidőre van kilátás sok napsütéssel. Az északon, északkeleten átmenetileg megnövekedő gomolyfelhőkből egy-egy futó zápor előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk lesz a délies szél. Hajnalban 15-19°C, napközben 28-32°C várható. Hajnalra északon, északkeleten és az Alföldön foltokban köd kialakulhat – írja az Időkép.

Vasárnap is napos, igazi strandidőre számíthatunk, egy-egy futó zápor legfeljebb csak elszórtan alakulhat ki. A délies szél északnyugaton megélénkülhet. Hajnalban 15 és 20°C közé hűl a levegő, napközben már országszerte 30°C fölé melegszik, keleten 34-35°C is lehet.

Hétfőn is folytatódik a nyári idő, 30 és 35°C közé melegszik a levegő. Délután északnyugat felől a nyugati, északnyugati tájak fölé felhők érkezhetnek, de ekkor csapadék még nem várható.

Kedden egy gyenge hidegfront közelítheti meg térségünket, így kedden és szerdán elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és megélénkül, megerősödik, de a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik