Belföld

Vadai-honlap: tovább nyomoznak

A Magyar Nemzet szerint szeptember 6-ig hosszabbították meg a nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészség azért folytat eljárást, mert a politikus honlapját – amikor még a honvédelmi tárca államtitkára volt – külsős cégek fejlesztették, tartották karban, noha erre volt külön főosztály a minisztériumban. Az ügyben Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést ismeretlen tettes ellen több mint egy éve.

A volt államtitkár hivatali weboldala ügyében folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendeltek el nyomozást, amelyet már többször meghosszabbított a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai írt alá HM államtitkárként. A Magyar Nemzet szerint a külsős cégekkel Szeredi Péter, az akkori miniszter kabinetfőnöke szerződött, aki szintén szerepel az ügyészséghez eljuttatott feljelentésben.

Idén márciusban az ügy azért került újra elő, mert Hende Csaba állítólag azt mondta, hogy már vádat is emelt az ügyészség Vadai Ágnes ellen. A Demokratikus Koalíció akkor azonnal jelezte, hogy rágalmazásért és becsületsértésért beperli a minisztert. A Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak cáfolta, hogy vádat emeltek volna Vadai Ágnes ellen. Ezt azért sem tehették, mert nem is kérték mentelmi joga felfüggesztését a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik