Belföld

Beperlik a minisztert Vadai miatt

Rágalmazásért és becsületsértésért indít pert a Demokratikus Koalíció (DK) ha bebizonyosodik, hogy a honvédelmi miniszter valóban azt állította, hogy Vadai Ágnes ellen vádat emelt az ügyészség - számolt be a párt hétfői sajtótájékoztatójáról az MTI.

Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Kunszálláson beszélt arról, hogy a korábban államtitkárként dolgozó Vadai Ágnes – jelenleg független országgyűlési képviselő, a DK politikusa – a saját honlapjának a kezelésére két gazdasági társasággal kötött szerződést annak ellenére, hogy a minisztériumnak van sajtóosztálya, és azt mondta: az ügyészség vádat emelt Vadai Ágnes ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Hír24-nek cáfolta a Hír Tv információit, mely szerint vádat emeltek volna Vadai Ágnes ellen.  Nagy Andrea, szóvivő közölte, az ügyben  ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás. Azért sem emelhettek vádat ellene, mert nem kérték mentelmi jogának felfüggesztését a parlamentben.

Semmilyen eljárás nem folyik Vadai Ágnessel, a DK alelnökével szemben, ellene nem emelt vádat az ügyészség – jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a DK szóvivője.

“Hazudik, rágalmaz és manipulál”

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy a képviselő ellen nemhogy eljárás nem folyik, de még csak meg sem gyanúsították, mert már ahhoz is kérni kellett volna mentelmi jogának felfüggesztését.

A szóvivő azt mondta, Hende Csaba “hazudik, rágalmaz és manipulál”. Egyúttal megjegyezte, szerencsés lett volna, ha a mondatot leközlő sajtóorgánumok tájékozódtak volna az ügyben.

Amennyiben kiderül, hogy a miniszter valóban ilyen kijelentést tett, akkor ellene rágalmazásért és becsületsértésért pert indítanak – mondta. Hozzátette: “Tekintettel arra, hogy az ügyészség alkalmazottjának képzelte magát, mint egy szóvivő tett egy bejelentést és még a házszabályt sem ismeri, tekintettel arra, hogy ez elmeállapotának meggyengülését vélelmezi, ezért Hende Csaba gondnokság alá helyezését is kezdeményezi a Demokratikus Koalíció.”

Arra a kérdésre, hogy a gondnokság alá helyezést hogyan képzelik el, azt felelte, a jogászaik megvizsgálják, hogy erre hogy kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik