Belföld

Itt a Gyermekrák Alapítvány újabb ügye

A Magyar Nemzet úgy tudja, vizsgálatot kezdeményeznek a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen.

A lap szerint a háttérben az állhat, hogy az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni az alapítvánnyal a kapcsolatot a floridai mezőgazdasági és fogyasztói szolgáltatások hivatala (FDACS), nem tudta tisztázni, pontosan milyen tevékenységet végez a Children Cancer Foundation. Márpedig Floridában az adományok gyűjtéséhez, a jogszabályok szerint kellett volna regisztráltatnia magát az alapítványnak a FDACS-nél, később pedig rendszeresen tájékoztatnia kellett volna a hivatalt arról, mennyi adományt gyűjtött, azt mire költötte.

A Children Cancer Foundation saját honlapján tudatta, hogy tavaly decemberben jótékonysági „Mikulás-futást” tartott a floridai Fort Myersben, amellyel háromezer dollárt gyűjtöttek össze.

A Magyar Nemzetet a Lee Memorial Health System (amelynek tagja a Délnyugat-floridai Gyermekkórház) sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy bár 2012 óta van együttműködési szerződésük az alapítvánnyal, még egy beteg gyermek sem érkezett Magyarországról. A lap emlékeztet arra, hogy Balogh István korábban azt mondta: a Children Cancer Foundation azért jött létre, hogy együttműködést alakítson ki amerikai kórházakkal, amelyekben orvosi javaslatra kezelhetnek majd magyar rákos gyermekeket, mivel „az Egyesült Államokban jelentősen jobb a rákos gyermekek gyógyulási esélye”. Részletek a keddi Magyar Nemzetben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik