Belföld

Együtt-PM: Balog buta vagy hazudik

Az ellenzéki szövetség bocsánatkérésre szólította fel a minisztert.

Az Együtt-PM tudatlansággal vagy a történelemhamisítás szándékával magyarázza, hogy az emberi erőforrások minisztere a közrádióban azt mondta, Magyarországról nem deportáltak romákat. A szövetség visszataszítónak nevezi, ha „a magyar állam legmagasabb szintű vezetői kisebbíteni igyekeznek annak felelősségét a múltban elkövetett súlyos bűntettek esetében”.

Az ellenzéki párt szerint a kormány politikusai ezt tették a német megszállási emlékművel kapcsolatban is, de nettó hazugság Balog miniszternek az a mondata, hogy „Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el”. A Roma Sajtóközponthoz hasonlóan az Együtt-PM is olyan olvasnivalót ajánl a miniszternek – a Pharrajimos: romák sorsa a Holocaust idején című kötetet – amelyben konkrét ellenpéldákat talál.

Balog Zoltán kérjen bocsánatot azoktól, akiket megsértett, akiknek emlékét megalázta – tudatta az Együtt-PM, amely arra is magyarázatot vár, hogy a minisztert tudatlansága vagy a történelemhamisítás szándéka vezérelte-e, amikor „gyakorlatilag letagadta a roma holokauszt magyarországi megtörténtét”!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik