Belföld

A tulajdonos feladata az utcafront rendbetétele

A csapadékos nyár miatt útra belógó ágak, eldugult árkok és átereszek miatt sokan keresik Vásárhely polgármesteri hivatalát.

Fórumokon és levélben, telefonon is többen jeleztek különböző problémákat a hivatal felé mondta Antal István a népjóléti iroda vezetője. Az árkok, átereszek eldugultak ezért sokan kérnek segítséget az önkormányzattól, a bicikliútra, járdára lógó, gyümölcstől megterhelt ágak pedig akadályozzák a közlekedést.

A helyi rendelet szerint az úttestig minden esetben az ingatlan tulajdonos kötelessége ezeket az állapotokat rendbe tenni, kitisztítani az árkokat, levágni az ágakat, lenyírni a füvet, ám kérésre idős, vagy beteg, akadályozott lakók esetében az önkormányzat kérésre segít – emelte ki Antal István.

A helyzet sokszor nem egyszerű, több érdek ütközik amikor valaki az akadálymentes eljárást szeretné, míg más az egész évben gondozott fájának termését félti. Az önkormányzat csak a legvégső esetben akar büntetni. Először felszólítást küldenek, melyben 3 napot adnak az állapot megszüntetésére. Ezt követően végzést postáznak, további 21 napos türelmi idővel. Ezen túl már a bírság összegét állapítják meg és küldik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik