Belföld

Megszűnt az Egyenlítő

Nem, ez nem természetismereti katasztrófahír. Egy blogról van szó.

„Az Egyenlítő blog körüli jogviták lezárultáig a blog szerzői szüneteltetik ezirányú tevékenységüket. Olvasóink türelmét és megértését köszönjük! Az Egyenlítő blog csapata”

Ez a hír került ki pár perccel dél előtt a balos blog oldalára.

Mint írtuk, tavasz óta botrányok sújtják az MSZP-közeli, közel ötvenezres rajongói táborral bíró, Goldenblog-díjas Egyenlítőt. A vita az alapító, Németh Gábor, valamint a Magyar Szocialista Párt pártigazgatója, Velez Árpád között robbant ki.

Nyomás

Németh állítása szerint a tavaszi országgyűlési választási kampányban Velez „egy kiabálásba elmenő beszélgetésen arra presszionált, hogy a blogomon kíméljek néhány budapesti fideszes politikust, elsősorban Rogán Antalt, valamint Habony Árpádot és Tarlós Istvánt… de én ellenálltam a politikai nyomásnak”.

Németh az ellenállással párhuzamosan eladásra kínálta az MSZP-nek az Egyenlítőt: harminckétmillió forintot kért Velez Árpádtól. Az ajánlatot, úgy tudjuk, zsarolásként értékelte Velez.

Némethet ezután Velez-párti szerzőtársai kizárták a blog szerkesztői közül, mire a sértett közleményben tudatta: perre készül. Ráadásul, alighanem nyomásgyakorlásként, lapunknak azt nyilatkozta, hogy korábban számos „bulivideót” készített MSZP-s vezetők számára. Egyebek mellett azokat is, melyeken látszik, „ahogy a Mesterházy Attila viselkedik a Kalóztanyán meg a Szeparéban, és ahogy a Velez Árpádék azzal szórakoznak, hogy összetörnek autókat”.

Ellencsapásként a blog jelenlegi vezetője, Csanádi Dávid eljuttatta portálunknak azon facebookos oldal másolatát, melyen Németh ekképpen kommentálja az áprilisi választás eredményét: „Felvilágosult nemzet vagyunk, hisz továbbra is cigány miniszterelnökünk van. Jó éjt Magyarország!” Csanádi állítja, e mondat vezetett Németh eltávolításához, „a közösségre, az Egyenlítőre veszélyes módon viselkedett, így együtt döntöttünk kizárásáról”.

Németh tagadja, hogy ő cigányozott, azt mondja, a jelzett szöveget a nevével visszaélve tette ki valaki a szerkesztőségből.

Blogvég

Velez Árpád nem nyilatkozott az ügyben, csupán írásban közölte az alábbit: “Az MSZP visszautasítja azokat a vádakat, amelyeket ellene az Egyenlítő TV kapcsán Németh Gábor megfogalmazott. A blogot – bár értékeiben kétségkívül baloldali – nem az MSZP működteti, így a Németh Gábor által megfogalmazott állítások sem lehetnek valósak. Az MSZP álláspontját kész polgári peres eljárásban is megvédeni, amennyiben Németh Gábor állításának megfelelően bírósághoz fordul az ügyben.”

Most úgy tetszik, pont kerül az ügy végére, hiszen ez az „átmeneti” bezárás alighanem a blog végét jelenti: az újak nem működtetik tovább, Németh nem fér hozzá, a pernek, ha lesz egyáltalán, nem látni a végét.

Legeslegújabb fejezet: Németh átküldte nekünk az egyik videót. A feliratok kommandósfilmet idéznek, a képkockákban viszont, ha „jól nézzük”, nem lelni releváns infót.

Olvasói sztorik