Belföld

Bürokrácia akasztja meg a metrófelújítást

A hármas metró rekonstrukciójára kiírt pályázat vesztesének adóigazolására várnak – írja az Index. Vagyis egy hónappal az eljárás lezárta után még nem lehet kihirdetni az eredményt, mert a vesztes pályázó nem igazolta, hogy nincs Franciaországban adótartozása.

A Miniszterelnökség Közbeszerzés Felügyeleti Főosztálya hiánypótlással követeli az iratokat, de ez egyes vélemények szerint túlzó bürokratizmus. A BKK szerint a Miniszterelnökség által kiállított tanúsítvány megléte esetén szerződhetnek a nyertessel, ez viszont egy hónapot csúszhat, várhatóan augusztus elején kerül rá sor.

A Miniszterelnökség az Indexnek azt válaszolta, hogy a kormány elkötelezett a hármas metró felújítása mellett, ezért a főváros részére bankgaranciát is biztosít. A fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárság azt közölte, hogy július 15-én jelezték a BKK felé: ha nem tartják szükségesnek, akkor elfogadják azt is, ha a vesztestől beérkező adóigazolás nélkül hirdetnek eredményt. A BKK azonban maga döntött úgy, hogy hiánypótlást kér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik