Belföld

Nem sokat látjuk a napot a héten

Helyette lesz sok felhő, záporok, zivatarok. Fázni viszont így sem fogunk: a csúcshőmérséklet a minden nap elérheti a 30 fokot.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős lesz az ég, legfeljebb északkeleten lehet néhány órás napsütés. Többfelé várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, esetleg jégeső is kísérhet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is valószínű. A nappali csúcshőmérséklet délnyugaton 25, északkeleten 30 fok körül alakul. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar. A zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Szerdán eleinte még kevesebb lesz a felhő, majd gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék kíséretében. A délkeleti szél zivatarok környezetében átmenetileg viharos is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 20 alakul, nappal 26 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön is gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Sokfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Pénteken a rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödésre számíthatunk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik