Belföld

Így teszik hintába a termékbemutató vendégeit

Jól felépített színházi előadásként végzi a profi csapat a dolgát, szedi ki az információkat, ülteti el a gyanút és készteti vásárlásra a termékbemutató vendégeit – állítja a Blikknek egy kiugrott bennfentes.

A műsor egy több ezer nevet tartalmazó listával kezdődik, amiket a cégek egymás között cserélgetnek. A telefonközpontosok felhívják a számokat, minden apró részletet feljegyeznek, ami a beszélgetéskor elhangzik. A call centereseknek tehát már az első információkat is kiszedik. Van, aki még azt is elárulja, hogy mennyi a nyugdíja, sőt a megtakarított pénze – mesélte a Blikknek Gábor, aki szintén a termékbemutatós bizniszben utazott.

A konferanszié a főnök

Az átverő csapatban a következő szint a hoszteszeké, akik az embereket fogadják. Az ő feladatuk annyi, hogy kedves, nyájas stílussal bizalmat ébresszenek az emberekben.

A látogatók közt beépített emberek is vannak, akik először a legbizalmatlanabbak, de a kukacoskodó kérdéseikre az előadónak bekészített frappáns válaszaik vannak. Végül ők lesznek a legnagyobb hívők, és mindenre jelentkeznek.

A konferansziék, a bemutatók levezetői általában főnökök. Pontosan tudják, mikor kell egy kis szünetet tartani, mikor kell hadarva folytatni, elterelni a gondolatot, és azt is, hogy mely előtte ülő emberekre kell hatnia.

A kamuorvos a torkokat is megnézi

Az előadásoknak mindig van egy vendége: néhol meglepetés, de van, hogy előre beharangozzák az érkezését. Ő a szakember, aki mérnök vagy orvos is lehet, és még a hitelesség kedvéért az utóbbi pár torkot is megvizsgál.

A csapatmunka utolsó része egy hölgyre hárul, aki megteszi az ajánlatot. Felkínálja a lehetőséget, hogy valamivel kedveskedjen a vendégeknek.

A találkozó lezárása végül a kihagyhatatlan lehetőség: az üzletkötő aprósággal győzi meg áldozatát. Például azzal, hogy a szerződést olvashatóan kell aláírni, különben eleshet egy remek lehetőségtől.

A Blikkben Gábor már kedden is kiteregette a termékbemutatók hátterét, amikből kiderült, hogy az átverésre épülő heti milliókat termelő iparág egy ember kezébe fut össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik