Belföld

Hende sem tudja, hányan kapják a havi 233 milliót

A szocialista Heringes Anita több kérdésére tudta a választ a tárcavezető, de erre nem.

A Honvédelmi Minisztérium vezetőinek (kormánytisztviselők, katonák) havi rendszeres juttatásai több mint 60 millió forintot, nem rendszeres juttatásai csaknem 5 millió forintot tesznek ki – írta Heringes Anita kérdésére válaszolva Hende Csaba. (A szocialista képviselő egyébként külön-külön lett volna kíváncsi a pénzekre.) A beosztottak (kormánytisztviselők, katonák) havi rendszeres juttatásai mintegy 148 millióra, nem rendszeres juttatásai több mint 20 millióra rúgnak.

A honvédelmi miniszter egy harmadik válaszában ugyanakkor elismerte, jelenleg maga sem tudja, pontosan hányan is dolgoznak pontosan a keze alá. Mint írta, a Honvédelmi Minisztérium összlétszámának felső határát egy kormányhatározat húzta meg, amely azonban már nem tükrözi az aktuális helyzetet.

A kormánytagok feladat- és hatásköréről szóló idei kormányrendelet végrehajtásával kapcsolatos feladatok még folyamatban vannak, „a minisztériumok közötti létszám-átcsoportosítás, a központi költségvetésről szóló törvény által megállapított előirányzatok közötti átcsoportosítás, valamint a címrend és a címrend alá rendezett alcímek, jogcímcsoportok, jogcímek módosítása, kiegészítése így még nem zárult le” – írta Hende Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik