Belföld

Késések két vasútvonalon is

A székesfehérvári és a záhonyi vonalon kell a szokásosnál többet várnia az utasoknak.

Műszaki hiba miatt a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon 35-40 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak szerda délután – közölte a Mávinform az MTI-vel. A  közlemény szerint Nagytétény és Tárnok állomások között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a vonatok itt csak lassabban közlekedhetnek.

Mint írták, a szakemberek 13.30 körüli időre ígérték a berendezés megjavítását, a menetrend szerinti közlekedés 15 óra körül állhat helyre.

Nemcsak itt várhatnak tovább az utasok, kábelátvágás miatt 20-25 perces késésre kell számítani a Budapest-Szolnok-Záhony vasútvonalon szerda délután – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint Szajol és Törökszentmiklós között a vágányt építő cég munkagépe elvágta az erősáramú kábelt, emiatt ezen a szakaszon nem működik a biztosítóberendezés. A vonatok itt csak lassabban közlekedhetnek.

A vasúttársaság szakemberei a berendezés megjavítását 17 óra körüli időre ígérték, a menetrendszerinti közlekedés az esti órákra állhat helyre – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik