Belföld

Bünteti a NAV az Érpataki Modellt

Két éve négy vallási szervezetet is alapított Orosz Mihály Zoltán, a borsodi Érpatak extravagáns polgármestere, aki a szélsőjobbos szervezetekkel jó kapcsolatokat ápol, falujában is a rendet helyezi minden elé. Saját cégei ellen azonban végrehajtás van folyamatban, de ez neki alkalmat ad a kísérletezésre – tudósít az Index.

„A lelki üdvösség elérésének segítése lelki-spirituális tevékenység végzésével, az élet életfölötti értelme megtalálásának segítése, továbbá egyéb, az alapszabály 2-3. §-aiban foglaltak szerint” – ez Orosz egyik civil szervezetének, a Becsület Légiójának alapszabály szerinti célja. A szervezet 2012-ben alakult, csakúgy, mint a Nap Szíve Lovagrend, a Benefícium Szeretetszolgálat és a Szent Korona Rend, aminek betűre pontosan ugyanez a célja – számolt be a hírportál.

Orosz szerint ezek a szervezetek különböző céllal alakultak és azért van ugyanaz feltüntetve fő célként, mert nem csak földi, hanem magasabb rendű céljaik is vannak. A Becsület Légiója például „olyan liberális ügynökökkel veszi fel a küzdelmet, mint például az Index”, akiknek előbb-utóbb „Isten előtt kell felelniük tetteikért”.

A polgármester cégei – köztük a helyi „rendpárti” programról elnevezett Érpataki Modell Kft. – az adóhatóság végrehajtási listáján szerepelnek, az egyiknek jogerősen felfüggesztették az adószámát is. Orosz szerint ez azért történt, mert a könyvelője súlyos beteg volt és az állam ahelyett, hogy a milliárdos adócsalókra csapna le, velük van elfoglalva. Az ő megbírságolása szerinte a „megszálló hatalom érdeke”, de nagyon jó kísérlet számára, hogy megnézze, hogyan működik az államapparátus ilyen esetben.

Orosz Mihály Zoltán legutóbbi emlékezetes fellépése a Budapest Pride-on volt, amikor mindenáron fel akart jutni egy „vonaglókamionra”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik