Belföld

Kettészakad ma az ország

Ma már több napsütésben bízhatunk, mint az elmúlt napokban, de hét megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológia a várható zivatarok miatt.

Szombaton nyugat felől már szárazabb levegő érkezik, így nyugaton és a középső tájakon már több lesz a napsütés, igaz délután a Dunántúlon újra lehetnek záporok, zivatarok – olvasható az Időkép előrejelzésében. A Tiszántúlon és északkeleten azonban marad a sok felhő, ott eső, zápor, zivatar várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megyére. Többfelé szeles időben lesz részünk, 21-28°C várható.

Vasárnap már átveszi a főszerepet a napsütés. Ugyanakkor elszórt záporokra szinte mindenütt számítani lehet. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki emiatt az OMSZ. A hajnali 11-17 fokot követően napközben 25-29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn a keleti országrészben élők számíthatnak több napsütésre. Nyugaton továbra sem kizárt egy-egy zápor, zivatar. Kellemes, nyári idő lesz ugyanakkor, s a napi csúcsok egyre többfelé érik el a 30 fokot.

Keddre aztán elvonulnak térségünkből a nedves légtömegek. A hét további részében napos, száraz időben reménykedhetünk, kicsivel 30 fok fölötti maximumokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik