Belföld

Tovább tombol az idő, itt a narancsriasztás

Nem múlnak a zivatarok, szerdán a déli és keleti megyékben, csütörtökön az ország nagy részén viharos időre készüljenek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezeken a területeken a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyek során nagy méretű jég hullhat, erős szél is lehet. Az előrejelzés szerint késő este lecsendesedik az időjárás.

A Tisza tónál és a Balaton nyugati medencéjénél másodfokú viharjelzés érvényes, mivel magas és hosszú hullámok várhatók. Csónak és vitorlás nem közlekedhet. A Balaton középső és keleti medencéjénél első viharjelzés van érvényben.

Csütörtökre másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyére. Jégesőre, 90 km/h sebességet meghaladó szélre, felhőszakadásra számítsanak. Somogy, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád és Békés megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután a Dunántúlon 20-24, keleten 24-30 Celsius-fok között alakul. Késő este 17-23 fokra hűl le a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik