Belföld

Mozognak a székek az állami cégeknél

A nemzeti vagyonkezelő és a MÁV éléről is távoznak a vezetők – értesült a Népszabadság. Simicska Lajos közben a Balatonon gondolkodik a válaszlépésekről.

A nemzeti vagyonkezelő vezetőjének, Márton Péternek, illetve Dávid Ilonának a MÁV éléről minden bizonnyal hamarosan mennie kell, ezt valószínűsítik a Fideszben – értesült a Népszabadság.

Mint ahogy arról korábban írtunk, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Napi Gazdaságnak nyilatkozva azt mondta: személycserék jöhetnek az állami cégeknél, miután a tárca eredményhatósági elemzést készít.

A Népszabadságnak azt is mondták, hogy Seszták Miklós annak a miniszterelnöki elvárásnak is igyekszik megfelelni, hogy a nagy állami cégeket, illetve háttérintézményeket „mentesítse” a még Németh Lászlóné volt miniszter által kinevezett Simicska-, valamint Nyerges-bizalmasoktól.

Orbán Viktor állítólag nem Simicska Lajossal szemben visel hadat, hanem a Nyerges Zsolt gazdasági holdudvarához tartozó kis oligarchák lettek „túl mohók” az üzletszerzésben – írja a napilap. A helyzet annyira komoly, hogy állítólag Simicska Lajos elment a Balatonra vitorlázni, hogy gondolkodjon „a válaszlépésekről”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik