Belföld

Megbolygatja a közlekedést a melegfelvonulás

A 4-es, 6-os villamos, a  kisföldalatti és több busz, troli sem a megszokott rend szerint jár majd holnap. 

A Budapest Pride felvonulás miatt kora délutántól várhatóan 19:00-ig számos változás lesz a közösségi közlekedésben.

Rövidített vagy terelt útvonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as és a 105-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibusz.

Az M1-es metró délután és koraeste megállás nélkül halad át az Oktogon, a Vörösmarty utca, a Kodály körönd és a Bajza utca állomásokon.

Kérjük az autóval közlekedőket, hogy ha a belvárost szeretnék megközelíteni, szálljanak át közösségi közlekedésre, a tömegközlekedőket pedig, hogy kötöttpályás járatainkat, elsősorban az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonalat vegyék igénybe. 

 

Apropó, buszok

Amikor Londonban lefutott egy melegpárti kampány „Melegek vannak. Fogadd el!” szöveggel a híres emeletes buszokon, egy keresztény szervezet ellenkampányt indított „Nem meleg! Egykori meleg, poszt-meleg és büszke. Fogadd el!” szöveggel. Ám a londoni BKV (TfL) betiltotta a reklámot annak sértő volta miatt. Elindult a vizsgálat, többen azt gondolták, Boris Johnson, London nyíltan meleg (arisztokrata) polgármestere tiltatta be a reklámot, hogy ezzel jó pontokat gyűjtsön be a következő választásra. Igen, valahol egy meleg arisztokrata politikus ezzel jó pontokat szerez. Johnson tagadta az átnyúlást, de kifejezte azt is, egyetért a tiltással, és a jövőben is támogatni fogja a széles tömegeket sértő reklámkampányokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik