Belföld

Bekeményít az időjárás

Rohamosan emelkedik a hőmérséklet. Hétvégén 33, kedden már 35 fok lesz. Aztán megint hidegfront. 

Szombat

Országszerte sok lesz a napsütés, de nyugaton és északon délután, este erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél holnap több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökésre is számítani lehet.

Éjszaka 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben hűvösebb, északnyugaton enyhébb lehet a hajnal. Napközben 29-33 fok várható.

Szombaton ismét nagyon erős UV-B sugárzás várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton az UV-B sugárzás elérheti a 7,8-es értéket. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

Vasárnap:

Gomolyfelhős, napos idő valószínű, főként északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali 29 és 33 fok között alakul.

Hétfő:

Gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor, zivatar előfordulhat. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kedd:

Eleinte időnként, majd délután már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A helyenként erős délnyugati szél délután a Kisalföldön északnyugatira fordul. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szerdától lehűlés várható. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik