Belföld

A politikusok megússzák a reklámadót

Röpke két hét alatt a második módosítót adták be a reklámadótörvényhez. A Google-ből és a Facebookból nehéz lenne pénzt kifacsarni, így hát a hirdetők fognak fizetni. De nem mindegyik.

Először úgy volt, hogy huszonötezer forintos költés felett kell fizetni a nemzetközi portálokon hirdetőknek, majd az újabb módosítással ezt az összeghatárt két és fél millió forintra emelték.

És kik használják előszeretettel a Facebookot reklámozásra? Bizonyára ön is találkozott sok felemelt fejű, jövőbe néző, lángoló tekintetű politikussal a közösségi portál jobb oldalsávjában, vagy az ajánlott posztok között. Ősszel lesz majd még egy önkormányzati választás is, tehát várható, hogy megint sok pénzt fognak maguk népszerűsítésére kifizetni a jelöltek.

Mondhatjuk tehát, hogy a politikusok a reklámadó fizetésében jó példával fognak elöl járni?

Mondhatnánk, ha az újabb módosító javaslatba nem teszik bele azt a kitételt, amire a 444 bukkant rá: az adónak nem alanya az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély. És kik azok az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyek, akik előszeretettel hirdetnek Facebookon? A politikusokon kívül nagyon senki. Tehát a címben feltett kérdésre a válasz: nem kell félni, hogy a politikusoknak verejtékkel megkeresett forintjaikat súlyos adóterhek törlesztésébe kell ölniük, mert ügyesen megmódosították a törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik