Belföld

Tilos a miniszoknya a közszolgálati egyetemen

Nincs többé komikus mintázatú ing, kurta szoknya, sportcipő a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Nagyon alapos öltözködési szabályzattal állt elő a rektor.

Az egyetemet 2011-ben hozták létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának összevonásával. A katonai és rendőri képzésnek persze eddig is megvoltak a maga öltözködési szabályai, az összegyetemi normát azzal indokolják, hogy az egyetem és elődje, a Ludovika szellemiségét őrizzék.

NKE-s dolgozó hölgyek! Ügyeljenek a visszafogottságra! A szoknya térd felett legfeljebb öt centiméterrel végződjön! Az ajánlások betartását a közvetlen munkahelyi vezetők ellenőrzik, reméljük, kincstári vonalzóval. Pánt nélküli vagy spagettipántos ruha csak a vállat takaró felsővel, vagy boleróval hordható. Kerülendő a túl magas cipősarok! Zárt cipő csak harisnyával! A cipő legyen visszafogott színvilágú, a farmernadrág sötét színű! Nyitott cipő viselése esetén viszont KIFEJEZETTEN TILTOTT a harisnya használata.

Ami különösen meglepő, hogy a férfiaknak kétszer olyan hosszú öltözködési ajánlás jut. A rektor itt már nagyon belendül: ha ülés közben a nadrág szára felhúzódik és kilátszik a zokni, akkor annak színe mindenképpen harmonizáljon a nadrágéval! Sötét nadrághoz világos cipő, világos ruhához sötét cipő nem illendő és kerülendő. Nyáron világos árnyalatú, könnyebb anyagú nadrág-zakó összeállítás viselhető világosabb mokaszin-típusú cipővel. Melegben galléros pamutpóló javasolt vászonnadrággal. Nem javasolt a komikus mintázatú, túl színes ing, póló, nyakkendő! Tiltott a szandál!

A strand- és kertészpapucs mindkét nem számára tiltott. És ha azon gondolkodnának, hogy mi van a talár alatt: nos, sötét nadrág/szoknya, világos felső kötelező. Vigyázzanak, minden talár alá benézhetnek a felettesek!

A teljes rendelkezésre a Magyar Narancs bukkant rá.

Tavaly egyébként a Kaposvári Egyetemen váltott ki óriási balhét a hasonlóan szigorú rektori rendelkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik