Belföld

L. Simon örül a tartalmasabb híradóknak

Néhány hónap múlva változhat a reklámadó szabályozása, ha nem folyik be elég pénz – mondta az atv.hu-nak L. Simon László fideszes képviselő, a törvény beterjesztője. Szerinte nincs tökéletes törvény, a gyakorlatban kell megítélni a jogszabály hatékonyságát.

L. Simon támogatandónak tartja, hogy a „minőségi újságírás” támogatására fordítsák a reklámadó-bevételeket. Hozzátette, hogy vita tárgyát képezheti, hogy mit jelent a minőségi sajtó, de szükségesnek tartja a megerősítését.

Szerdán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az adóhatóságot küldte az RTL-re, hogy soron kívül vizsgálja a médiavállalkozást. Ezt L. Simon úgy kommentálta, hogy az állami vezetőknek és országgyűlési képviselőknek kötelessége lépni, ha tudomást szerez arról, hogy kár érte a közvagyont és az államot.

Az atv.hu-nak L. Simon azt is elmondta, hogy örül annak, hogy a külföldi gyilkosságok és bűnesetek között egyre több magyar közéleti tartalom is feltűnik az RTL híradójában, ezzel „szélesedik a tájékoztatás témaválasztásának palettája”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik