Belföld

Gaudi-Nagyot is elővették Pásztor István leköpése kapcsán

Gaudi-Nagy Tamást is elővették Pásztor István vajdasági magyar politikus május eleji leköpése kapcsán. A korábbi országgyűlési képviselő szerint koncepciós eljárás folyik ellene – írja a Magyar Nemzet.

„Örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók lámpavason szoktak lógni” – mondta a Magyar Televízióban Pásztor leköpése kapcsán Gaudi-Nagy Tamás, aki az előző ciklusban a Jobbik parlamenti képviselője volt. Az ügyvéd által szervezett demonstráción támadták meg a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét, aki a parlament alakuló ülésére érkezett a köztársasági elnök meghívására.

A rendőrség nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdasággal, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésére való felbujtással gyanúsítja Gaudi-Nagyot, írja a Magyar Nemzet mai számában.

A politikus szerint a köpés nem az általa szervezett Kossuth téri rendezvényen történt, az inzultus legfeljebb tettleges becsületsértés volt és nem követett el felbujtást. Büntethetőségét kizáró oknak tartja, hogy országgyűlési képviselők utólag sem vonhatóak felelősségre politikai véleménynyilvánításért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik