Belföld

„Hogy a farkad ne álljon fel, amikor izélsz!” – vágatlan videó Pásztor István leköpéséről

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a szélsőjobbos Gaudi-Nagy Tamás szerint hazaáruló, ezért megérdemelte, hogy leköpték.

Megírtuk már korábban, hogy Gaudi-Nagy Tamás uszítására megtámadták és leköpték Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét tegnap a Kossuth téren. Pásztor a parlament alakuló ülésére érkezett, amikor Gaudi először csak megafonon keresztül üzengetett neki, majd egyre több tüntető szaladt oda Pásztorhoz, főleg nők állták körbe, szidalmazták, bolseviknak nevezték, lökdösődés is kialakult, nem engedték, hogy a VMSZ-elnök elmenjen előlük. Több nő közelről köpködte a politikus arcát.

Az esetet videóra is vették, egy minden jel szerint szélsőjobboldali YouTube-felhasználó töltötte fel az internetre. Már a videó címétől is elhatárolódunk. (A felvételt a Serbija Insajd blog találta.)

Gaudi-Nagy Tamás szerint azonban Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni – mondta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja az M1 Ma reggel című műsorában szerdán annak kapcsán, hogy az általa felhergelt emberek kedden Budapesten a Kossuth Lajos téren szidalmazták és leköpdösték a VMSZ elnökét – írja az MTI.

Gaudi-Nagy Tamás úgy vélekedett, hogy Pásztor István hazaáruló, mert összeállt a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető szerb radikálisokkal, azokkal, akik kiüldözték a délvidékről a magyarok döntő többségét. Pásztor azért is a délvidéki magyarság árulója, mert nem követeli a területi autonómiát – tette hozzá.

Ezért ez a legkevesebb amit kaphatott Pásztor István és minden hazaáruló meg fogja kapni a jussát – fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás.

Pásztor nem ijed meg

A politikus meglepőnek nevezte, hogy a Kossuth Lajos téren senki nem volt, aki meg tudta volna védeni az inzultustól. Pásztor István szerint Gaudi-Nagy Tamást a “mindegy hogy mi van, csak gyalázkodni lehessen” típusú közéleti szerepvállalás jellemezte az elmúlt években. Hozzátette: nem ijed meg tőle, ugyanis korábban találkozott már más “bitangokkal” is, és tőlük sem félt, mert harcedzett ember.

Megfogalmazása szerint olyan nemzet építésében érdekelt, amely kiveti magából azokat, akik Gaudi-Nagy Tamáshoz hasonló nézeteket vallanak. Elmondta, hogy nem tesz feljelentést az incidens miatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik