Belföld

Szellő István nem mondhatta ki, mit mondtak Orbánra

Pedig ma is voltak ennél cifrább dolgok is az RTL híradójában. Felcsútra már lassan hazajárnak a riporterek.

A reklámadó körüli vita hozadéka, hogy úgy tűnik, az RTL Klub hírműsora az eddiginél harcosabban vállalta fel a kormány munkájának nyomon követését. Persze mindenki megkapja a napi bulváradagját, hogy ne boruljon fel a világ szokott rendje, de azután jönnek azok a hírek, amik a pénztárcánkat is érintik.

Héfőn szó volt a paksi atomerőmű bővítésének mai vitájáról, mint tudjuk, háromezer milliárd forinttal adósodunk el Oroszországnak, ami minden magyar állampolgár számára fejenként háromszázezres tartozást jelent. Legalábbis reméljük, jól számoltunk, nem úgy, mint a Napi Gazdaság, de erről még lesz szó. A riportból megtudtuk, hogy a parlamenti tévéstúdió nem mutatta a táblákat fenntartó LMP-seket, a paksi bővítésről nincsenek előkészítő dokumentumok, a Fidesz szerint viszont a frakció szakemberei ismerik a részleteket.

Megtudtuk, hogy lengyel vezetők szexre utaló szavakkal illették Putyin üzletét. Ezt sajnos nem idézhette pontosan Szellő István, de mi azért megírtuk, olvassa el.

Szó volt a felcsúti VIP páholyokról is, Szöllősi György, a stadion kommunikációs igazgatója végtelennek tűnő pillanatokig nézte az erkélyeket, hogy vajon mondja-e, hogy a felcsúti polgármester egymaga két páholyt foglal. Nem mondta, de azt igen, hogy Orbánhoz tévedésből került ki a Miniszterelnökség felirat a stadionban, a Miniszterelnökség valójában nem fizet, természetesen, egy fillért sem.

Mennyibe kerül nekünk Kerényi Imre? Ezt is feltárta ma a Híradó, Orbán tanácsadói összesen félmilliárd forintba fájnak a magyar adófizetőknek. Biztosan emlékeznek még az Alaptörvény asztalára, ezt a kezdeményezést is felidézték. Az ő tevékenységének hatásosnak kell lennie, hatásos is lesz, mondta még korábban Kerényi. Szerintünk bejött.

Nyilván nem maradhatott ki a Napi Gazdaság mai bravúrja, másfél milliárdnak nézték az RTL-es igazgatósági tagok másfél millióját, majd nyomdahibára hivatkoztak, amit technikai hibára javítottak. A csatorna éppen joggal megtehette volna, hogy teli szájjal röhög a lebukáson, de egészen visszafogottak voltak. A csatorna álláspontját azért idézték, ami szerint gazdasági laptól érdekes, hogy ennyire nem tud eligazodni egy beszámolón.

És jutott mára is egy hétköznapi hős egy pécsi tanárnő személyében, aki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal megy szembe. Az állami oktatási mamutot ő azért perelte be, mert megvonták tőle a kötelező bankszámlafenntartás költségeire adott pénzt. A pedagógusoknak több mint hatvanezer forintot kellene kapniuk, de erre hiába várnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik