Belföld

Alföldi: Most elmenni, amikor ordítani kell?

A Nemzeti Színház volt igazgatójának eszében sincs végleg elhagyni az országot, van külföldi munkája bőven, de csak pár hónapra utazik el azokért.

Terjedelmes interjút közöl a ma megjelent Magyar Narancs Alföldi Róberttel. Kiderül, hogy pár hónapot töltött most külföldön színházi munkával. Azt mondta, nagyon jó volt elmenni oda, ahol tiszta lappal indul, de eszében sincs végleg elköltözni vagy akár évekre kiszállni:

“Most elmenni innen? Amkor ordítani kell? Nem….Én nem tudok innen elmenni. Ez a hazám, szóval nagyon jó ide visszajönni” – mondta, hozzátéve, hogy jövőre is lesz egy fél éves munkája kint.

Beszélt a választásról is:

“Kétségbeesetem, elszomorodtam és feltettem a kezem. Lehetséges, hogy ennek az országnak ez az irány a jó. Én nem szeretném ezt, de kisebbségben vagyok a véleményemmel. Demokrácia van, tehát el kell fogadnom.”

Elmondta azt is, hogy homoszexualitásáról nem akart beszélni, de Kerényi első buzizása után úgy érezte, meg kell szólalnia. Úgy érzi, nincs mit szégyellnie:

” Nem tartom magam betegnek, nem rontok meg gyerekeket, nem kap el tőlem senki semmit, aki kezet fog velem. Ez nem perverzió, ez nem valami sötét dolog” – fogalmazott a lapban.

Pár hete a 168 órának adott interjút az őt külföldre kényszerítő hazai helyzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik