Belföld

Múzeumok helyett futópályát akarnak

A terület folyamatos gondozására, futópályára, rendbetett padokra és vécékre van szükség a Városligetben, nem múzeumokra – vélik a piknikkel tiltakozó civilek.

A Civil Zugló Egyesület és a Civil Női Kormány pénteken 16 órától a Királydombnál tiltakozik többek közt Hajós András, Závada Pál és Erdős Virág közreműködésével. Megengedhetetlennek tartják, hogy 150 milliárdot egyeztetés nélkül olyan fejlesztésre költsenek, aminek hatásai szerintük nem ismertek.

Az Index arról számolt be, hogy tetten értek egy férfit, aki a civilek által szervezett piknik plakátjait tépkedte. Kiderült, hogy többen is leszedik a demonstráció hirdetéseit, ennek okát viszont nem voltak hajlandóak elárulni.

Az utakat kéne felújítani és egy talajfrissítés sem ártana a növényzetnek, de semmi egyébre nincs szükség – idézi a VS a tiltakozókat, akikhez a Védegylet és a Levegő Munkacsoport is csatlakozott. A portál azt írja, hogy a Liget látogatói friss levegőre, zöldre, sportolásra, sétálásra vágynak, amit a Liget biztosítani tud számukra, így csak rontani lehet rajta.

http://vs.hu/akik-nem-akarnak-muzeumi-negyedet-a-ligetben-0613

Az átépítés miatt fákat kellene kivágni, eltűnne több sportpálya, kiszorulna a kézilabda, kosárlabda, kispályás foci – mondta a CivilZugló Egyesület elnöke a VS-nek. Bezárna a Petőfi Csarnok is, ami az egyetlen olyan központi, zöldben lévő helyszín, ahol nagy koncerteket lehet tartani – mondta.

A múzeumok számára jobb helyeket is el tudnak képzelni a civilek – szerintük ha már mindenáron zöldbe akarják vinni a kiállításokat, a lepusztult és pangó Népligetet javasolják. Szerintük óriási pénzeket emésztene fel a Liget-projekt megvalósításához szükséges közlekedési átszervezés, a turisták nagy része pedig sokkal inkább városnézéssel tölti idejét, mint egész napos múzeumlátogatással, ezért sincs értelme egy helyre vinni a kiállításokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik