Belföld

Riasztást adtak ki vihar miatt

Hamarosan megérkezhet több magyarországi területre a front, így előbb északnyugaton majd a déli megyékben lehet zivatar, jégeső, és akár óránként 90 kilométeres széllökés is jöhet.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet a középső és déli megyékben még meghaladhatja a 25 fokot. Délutántól az érkező hidegfront az ország döntő részén érdemi csapadék nélkül vonul át, mögötte péntekre mindenütt megszűnik a hőség – derül ki az országos Meteorológiai Szolgálat riasztásából.

A front mentén ill. előtte előbb északon, északnyugaton, késő este már a déli megyékben is lehet helyenként (kb. az ország 10-25 százalékán) zivatar. A zivatarokhoz viharos (60-90 km/h) széllökés, intenzív csapadék (rövid idő alatt 15-20 mm-t meghaladó mennyiségű) és jégeső társulhat. Kis valószínűség mellett egy-egy helyen (leginkább délnyugaton és északkeleten) felhőszakadás (30 mm-t meghaladó csapadék) és heves kísérőjelenségek (90-100 km/h-s szélroham, 2 cm-nél nagyobb átmérőjű jég) is kísérhetik a zivatarokat. Péntekre virradó éjszaka zivatartevékenység nem valószínű.

Pénteken délután, este a Dunántúl nyugati, délnyugati részén – leginkább az országhatár közeli területeken – alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék, jégeső és viharos (60-70 km/h) szél is kísérhet, de hevesebb kísérőjelenségeknek csekély az esélye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik