Belföld

L. Simon: Nem Berki herevasalásán múlik a médiapluralizmus

Teljesen rendben van a büdzsé, egy rossz irányba fordult vitát akartak gyorsan lezárni a reklámadóval L. Simon László, a jogszabályt beterjesztő fideszes képviselő szerint, akivel az ATV készített interjút. Szerinte van, ami csak a politikusokra tartozik az ügyben.

Sokan a sajtószabadságot kezdték el félteni, de L. Simon úgy látja, hogy azt nem veszélyezteti a reklámadó. Úgy véli, hogy nem attól függ a média szabadsága, hogy készülnek-e bulvártartalmak. „Berki Krisztián herevasalása, amit a kereskedelmi médiumok élőben közvetítenek, nem üti meg azt a szintet, hogy ezen múljon a magyar médiapluralizmus” – nyilatkozta.

Azt is elismerte, hogy a törvénytervezetet nem ő írta, de az a frakciótagok támogatásával készült. Arra a felvetésre, hogy az RTL-t birtokló Bertelsmanntól kezdve a Simicska Lajos érdekkörébe eső jobboldali médiáig sokaknál kihúzták a gyufát, L. Simon azt mondta, hogy van olyan folyamat, ami a politikusok dolga, belső vitákról, indokokról és érvekről nem beszélnek nyilvánosan.

L. Simon László kicsinyesnek tartja azt a felvetést, hogy Simicska Lajos médiaérdekeltségeinek menne neki Orbán az adóval. Az üzleti érdeksérelmet szerinte nem szabad a sajtószabadság sérelmével összekeverni.

A politikus egy napja sajtótájékoztatóján a reklámhangerőt is tovább szabályozandó kérdésnek tartotta, mert be kellett fognia kislánya fülét a moziban a vetítés elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik