Belföld

Bezárják a BKK jegypénztárait

Háromszáz jegyértékesítő automatával váltja ki jegypénztárait a Budapesti Közlekedési Központ – írja a Napi Gazdaság. A kétszáz jegypénztárosnak más területen adnak munkát.

Jelenleg hat ügyfélközpontot működtet a központ, ahol közösségi közlekedéssel, közútkezeléssel kapcsolatos ügyeket lehet intézni és tájékoztatást kérni.

Az automatákkal kapcsolatban a társaság tapasztalatai pozitívak – írja a Napi Gazdaság. Sokan még mindig a sorban állást választják, de a BKK szeretné elérni, hogy az utasok legalább fele térjen át az automaták használatára. Még nem adtak egyértelmű választ arra, hogy tervezik-e a rendszer teljes kiépítése után a jegypénztárak bezárását. Nagyjából tíz fontos közlekedési csomópontban új ügyfélközpontok nyitását tervezik, bezárások esetén itt kaphatnak munkát a jegypénztárosok.

Az automaták mellett tervben van az is, hogy a bevezetendő elektronikus utazási kártyákat internetes vagy telefonos ügyfélszolgálat segítségével lehessen feltölteni. Az automata jegyértékesítő rendszer egyébként 5,7 milliárd forintba került, a T-Systems ennyiért vállalta a készülékek gyártását, telepítését és öt évnyi tartós működtetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik