Belföld

“Kerényi elvesztette kapcsolatát a valósággal”

A miniszterelnöki megbízott a liberális diktatúra megvalósulásáról beszélt, a liberálisok pedig arról, hogy Kerényi Imrét fel kellene menteni hivatalából.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a Népszabadságnak adott interjújában egy világméretű “liberális diktatúra” megvalósulásáról beszélt, amelyről szerinte “jeles szerzők állítják, hogy ez majdnem olyan diktatúra, mint a náci és a kommunista volt” – írja a Magyar Liberális Párt az MTI Országos sajtószolgálatának elküldött közleményében.

A liberálisok szerint jeles szerzők biztosan nem ismerik a liberális diktatúra fogalmát, a paranoia tüneteit annál inkább. Fodor Gábor pártja biztos abban, hogy „az összeesküvés-elméletek fennhangon való terjesztése nem járul hozzá a felelős közjogi gondolkodás megteremtéséhez”.

Arra kérik Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „a kormány komolyságának megőrzése érdekében mentse fel Kerényi Imrét tisztségéből”.

Jeles szerzők?

Nácik, Szent Korona-hívők, és Márfi Gyula veszprémi katolikus püspök szokott a liberális diktatúráról beszélni, továbbra sem tudni tehát, hogy kik azok a „jeles szerzők”, akik érdemben tárgyalják a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik