Belföld

Kerényi Imre Conchita Wursttal példálózik

A miniszterelnöki megbízott a Népszabadságnak beszélt a melegekről és a Szabadság téri emlékműről, sőt az Eurovíziós Dalfesztivál győztesét is felemlegette.

Megszoktam – ez volt a tömör válasza a Népszabadságnak nyilatkozó Kerényi Imrének arra a kérdésre, hogyan viseli a támadásokat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kerényi a Keresztény Színházi Fesztiválon arról beszélt, hogy a hazai színházi képzésben a “buzilobbi” irányít, és megvonná a pénzt a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetemtől.

A miniszterelnöki megbízott a napilapnak is beszélt a melegekről.

„Az azonos neműek szerelme az emberiség kis részére jellemző entitás. Semmi kifogásom ez ellen, viszont az agresszív terjeszkedés ellen van. Én úgy nőttem fel, hogy az azonos neműek szerelme nem közéleti, hanem magánéleti kérdés, azt láttam ifjúságom idején, hogy az ilyen emberek szemérmesek, és inkább visszahúzódók.”

„A problémám az a túlságos agresszivitás, amellyel ma ezeket az eszméket terjesztik” – tette hozzá Kerényi, aki félti a gyermekeit, az unokáit, a magyarságot és Európát.

És szóba hozta az Eurovíziós Dalfesztival transzvesztita győztesét is: „A közösségi érdek mindenekfelett áll az én gondolkozásomban. A Római Birodalom megszűnésének egyik oka az volt, hogy dekadens lett és elvesztette a biológiai erejét. A fürdőkben dőzsöltek a római arisztokraták és polgárok, nyilván az akkori Conchita Wurstot hallgatták. Most szintén van világméretekben egy ilyen fellángolás, ez ellen fel kell lépni az egészség, a társadalom, az emberi faj megmaradása érdekében.”

A politika nagy úr

Kerényi Imre beszélt a Szabadság téri emlékműről is. Bevallotta, hogy volt szerepe annak előkészítésében, majd hozzátette: “Magyarország a megszállások történetében profi. Minket megszálltak a törökök, az osztrákok, a németek és az oroszok. A megszállások nyomot hagytak történelmi emlékezetünkön, de a német megszállás, amely katasztrofális következményekkel járt, nincs jelen eléggé az emberek tudatában.”

“A sas nem általában jelképezi a németeket, arra a németségre utal, amely kiformálta magából a Harmadik Birodalmat. Minden közösséget lehet manipulálni, a politika nagy úr” – véli a miniszterelnöki megbízott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik