Belföld

Orbánék törzsi nacionalizmusát bírálta Bokros

A szélsőségesek minden zártkörű összejövetel mögött összeesküvést sejtenek. Mivel őket nem hívják meg, izgatja őket, mi folyhat ott – mondta Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Kapcsolódó cikkek

A Bilderberg-csoportról a Modern Magyarország Mozgalom elnöke úgy vélte: a csoport nem helyettesít kormányokat, de maguk a kormányok sem akarnak beavatkozni más országok belügyeibe. A politikus elmondta: ezek az emberek hisznek a demokráciában ellentétben a mi fasisztáinkkal és populistáinkkal. Nem akarják megdönteni a magyar kormányt, majd megdönti a kormányt a társadalom, ha észreveszi, milyenek a kabinet tagjai – magyarázta Bokros Lajos.

A MOMA elnöke azt mondta: a Fidesz kommunikációjából kiderül, hogy a párt összekeveri a kormányt a nemzettel. Attól nem hazaáruló valaki, hogy bírálja a kormányt. A kormányerők leplezik le magukat, amikor ezzel a törzsi nacionalizmussal beszélnek azokról, akik másképp gondolkoznak – fogalmazott a politikus. Bokros Lajos szerint elképzelhető, hogy az idei Bilderberg-találkozón téma volt Magyarország, hiszen a kormány olyan politikát képvisel, ami a legrosszabb kommunista gyakorlatra emlékeztet, nem jobbközép, konzervatív politikára.

A Fidesz előzőleg jelezte, választ vár arra, hogy Bajnai Gordon „milyen feladatot vállalt magára az ország lejáratása érdekében” a Bilderberg-találkozón. Selmeczi Gabriella szóvivő szerint „a világ leggazdagabb bankárjainak és multimilliárdosoknak” a találkozójára nem véletlenül az Együtt–PM vezetőjét hívták meg Magyarországról, tudták ugyanis, kire számíthatnak „a magyar érdekek elárulásában”.

Bajnai Gordon ugyanakkor a Magyar Nemzet szerdai írása kapcsán cáfolta, hogy a koppenhágai Bilderberg-konferencián Magyarország témaként szerepelt, ő érvelt a kormány gyengítése, a befektetők elriasztása mellett, és Gyurcsány Ferencet lebohócozta. A lap az Európai Bizottság névtelen tisztségviselőjére hivatkozva írta ezt. Az ellenzéki vezető közölte: eddig próbálta viccesen felfogni a támadást, de most komolyan veszi az ügyet, és helyreigazítást kér a laptól, emellett beperel mindenkit, aki továbbra is hazugságokat terjeszt vele kapcsolatban, legyen szó “Simicska Lajos bértollnokáról, vagy a Fidesz valamelyik szóvivőjéről”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik