Belföld

Befellegzett az Újságíróklubnak az ATV-n

Kevesen nézték, ezért megszűnik a műsor, aminek június végén lesz az utolsó adása. Valami újjal készül a csatorna.

Az ATV ma felmondott az újságíró klub újságíróinak, június végével pedig megszűnik a 13 éve működő műsor – adta hírül az Új Ász.

A hivatalos magyarázat a struktúraváltás, az esti műsorsáv átszervezése, anyagi megfontolások (spórolás), továbbá a nézettségi mutatók romlása – tudta meg a lap.

Intellektuális izgalmak

A vs.hu információja szerint az ATV egy új műsort indít az Újságíróklub helyett. Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója a portálnak azt mondta, jelenleg is körvonalazódik a szeptembertől várható új politikai véleményműsor koncepciója, így még nem lehet tudni, kik lesznek a szerkesztők és a műsorvezetők.

Ebben már nem állandó tagok lesznek, és Németh szerint „intellektuális izgalmak várhatóak”, mivel szélesebb politikai spektrumot fognak lefedni a meghívottak.

Németh elmondta azt is: az Újságíróklub már nem tudta ugyanazokat a nézettségeket hozni, mint korábban, „30 százalékos nézettségesésről volt szó.” A hírigazgató szerint ugyanakkor az Újságíróklub négy tagja, tehát Avar János, Bolgár György, Mészáros Tamás és Németh Pétervalószínűleg a jövőben is feltűnik majd időnként az ATV-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik